12 Mart 2012 Pazartesi

İrmikli vezir parmağı

        Bazen pencereme vuran bir güneş, bazen güzeller güzeli kızımın gülümsemesi yetiyor içimde yeni umutların yeşermesine. bazen küçücük şeylerden mutlu olabiliyorken, bazen ufacık bir şey karartıyor yüreğimi.. karanlıkla aydınlık arasında geçirdiğim 3 ayın sonrasında yeniden bloğuma birşeyler yazmak heyecanlandırıyor beni...mutluysam bu yemeklerime lezzet olarak yansıyor.... hep şuna inanırım sevgiyle ve mutlulukla dokunulan herşeyin daha sıcak, daha güzel olduğuna...sevgimle dokunuyorum kızıma sevgimle büyütüyorum onu.. hayattaki tüm engelleri sevgiyle aşsın diye, karşılaştığı tüm kötülükleri sevgiyle yensin diye.... diyeceksiniz tarifle ne ilgisi var sevgimle yaptım diyerek bağlıyım konuyu bari:)  Kastamonudayken gittiğim bir yemek davetinde tanışmıştım bu tatlıyla. gelir gelmez de denedim yaptığım en başarılı şerbetli tatlı diyebilirim.. işte tarif

Malzemeler

    1 Paket Yumuşamış Margarin
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çay Bardağı Şeker
    2 Yumurta
    1 Kabartma Tuzu ,alabildiği kadar Un
    1 çay Bardağı İrmik
    bulamak için 1,5 su bardağı irmik
    şerbeti için 5 su bardağı şeker ,5 su bardağı su , bir kaç damla limon
Yapılışı:
   Şerbeti yapılır.soğumaya bırakılır. Bütün malzemeler yoğurulur yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde koparılan parçalara parmak şekli verilir, irmiğe bulanır.yağlanmış tepsiye dizilir. Üzeri kızarana kadar pişirilir. Tatlı sıcakken soğuyan şerbet dökülür .Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder