1 Nisan 2013 Pazartesi

MISIR EKMEĞİ

 
 
 
 
 
        Çocukluğumda komşularımız yapardı mısır ekmeğini..ilk ozamanlar tatmıştım.  pek de sevmemiştim :) yıllar sonra ilk defa mısır ekmeği yaptım. gerçekten sevmeyenler için çok güzel bir tarif.. özellikle balık yemeklerinin yanında harika gidiyor..tabi benim kalıbım biraz büyük geldi siz daha küçük bir kalıba yaparsanız daha kalın olur..işte tarif.

Malzemeler
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım su bardağı un
1,5 su bardağı sıcak su
3,5 su bardağı mısır unu
1 yumurta
1 paket kabartma tozu.
Yapılışı

   Sıcak su hariç tüm malzemeleri çırpma teliyle  karıştırın. en son sıcak suyunu ilave edin. 180 derecede üzeri pembeleşip pişinceye kadar pişirin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder